ViktVäktarna - Pastasallad med sparris, bondbönor och feta

Pastasallad med sparris, bondbönor och feta

11
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch pastasallad med fetaost och sommargrönsaker. Närmare bestämt sparris, tomat och bondbönor. Ofta går det att hitta bondbönor i frysdisken om det inte är säsong för dem. Annars kan du byta ut dem mot frysta edamamebönor.

Ingredienser

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Sparris

1 knippe(n)

Cocktailtomater

250 g

Persilja

1 knippe(n)

Mynta

2 msk

Bondbönor

4 dl

Olivolja

2 msk

Citron

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Salladsost (feta) 25%

100 g

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Bryt av den torra delen på sparrisarna och skiva dem i mindre bitar. Halvera tomater och hacka örter.
  3. Låt sparris och bönor koka med pastan de sista 2 minuterna.
  4. Vispa ihop olja, rivet skal och 2 msk pressad saft från citron och riven vitlök. Smaka av med salt och lite svartpeppar.
  5. Blanda avrunnen pasta, sparris och bönor med örter, tomat och dressing. Toppa med smulad ost.