ViktVäktarna - Penne all'Arrabbiata

Penne all'Arrabbiata

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Penne all'Arrabbiata – penne med tomatsås med ordentligt sting.

Ingredienser

Chilipeppar

3 st, röd/röda

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

4 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Tomat

800 g

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

½ dl

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Basilika

1 kruka(or)

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Skiva chili tunt. Finhacka lök, vitlök och morot. Klyfta de stora tomaterna och halvera de små.
  2. Tillsätt chili, vitlök och tomatpuré och låt fräsa i 1–2 minuter. Tillsätt de stora tomaterna och koka upp. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  3. Koka pasta ett par minuter kortare än anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner cocktailtomaterna i tomatsåsen tillsammans med pasta och låt koka med tills pastan är klar. Smaka av såsen med salt och toppa med basilika och parmesan.