ViktVäktarna - Penne all'Arrabbiata

Penne all'Arrabbiata

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Penne all'Arrabbiata – penne med tomatsås med ordentligt sting.

Ingredienser

Chilipeppar

3 st, röd/röda

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

4 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Tomat

800 g

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

½ dl

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Skiva chili tunt. Finhacka lök, vitlök och morot. Klyfta de stora tomaterna och halvera de små.
  2. Värm olja i en panna och fräs lök och morot 10 minuter. Tillsätt chili, vitlök och de stora tomaterna. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter.
  3. Koka pasta ett par minuter kortare än anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner cocktailtomaterna i tomatsåsen tillsammans med pasta och låt koka med tills pastan är klar. Smaka av såsen med salt och toppa med basilika och parmesan.