ViktVäktarna - Penne med ugnsstekt butternutpumpa och rödlök

Penne med ugnsstekt butternutpumpa och rödlök

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt härlig pastarätt med ugnsrostad butternutpumpa och lök, toppad med salvia. För variation är det också gott att byta ut pumpan mot sötpotatis. Det går också bra att ösa i andra smarriga grönsaker och rotfrukter som behöver ätas upp.

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Rapsolja

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Lök

2 st, röd/röda

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Salvia

1 msk, hackad, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala, skär bort kärnhuset och tärna butternutpumpan. Lägg i en ugnsform, ringla över olja, krydda med paprikapulver och chiliflakes. Stek i ugn i ca 30-40 minuter.
  3. Skala och skär rödlök i klyftor och lägg i ugnsformen de sista 15 minuterna.
  4. Lägg över grönsakerna i en bunke. Koka upp vatten och buljongtärning och häll det över grönsakerna, mosa lätt med en gaffel.
  5. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara lite av kokvattnet.
  6. Blanda pumparöran med pastan och cirka 1 dl av kokvattnet. Strö över hackad färsk salvia vid serveringen.