Foto av Penne Puttanesca från WW ViktVäktarna

Penne Puttanesca

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pasta och tomatsås med sardeller, vitlök, chili och kapris. "Het" rätt som är lätt att laga!

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

300 g

Olivolja

2 tsk

Sardeller (konserv)

50 g

Vitlök

4 klyfta(or), 1 1/2 msk hackad

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

1 tsk, torkad, peperoncino

Kapris

6 msk

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora, gröna, utan kärna

Tomater, krossade

1 förp, 4 dl

Persilja

3 msk, färsk, hackad

Parmesanost riven

4 msk

Instruktioner

  1. Hacka sardellerna och låt oljan rinna av. Hacka löken. Hetta upp oljan i en vid kastrull och fräs vitlök, lök och sardeller några minuter, Tillsätt oliver, kapris, chili och krossad tomat. Låt det koka sakta utan lock ca 15-20 minuter. Koka pastan. Vänd ner pastan i såsen och låt det bli riktigt varmt, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp på tallrikar, strö på ost och persilja. Tips: Vill du förhöja smaken på tomaterna så tillsätt en nypa socker.