Foto av Penne typ Arrabbiata, stark tomatsås från WW ViktVäktarna

Penne typ Arrabbiata, stark tomatsås

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Riktigt god pastarätt för den som gillar lite hetta! Tomatsåsen är väldigt god med vitlök, chili och parmesan.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

280 g

Rapsolja

1 tsk

Lök

2 st, gul/gula, små

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Tomatpuré

3 msk

Chilipeppar

1 tsk, 1/2 - 1 tsk torkad

Krossade tomater

2 dl

Grönsaksfond

1 msk

Sidfläsk

100 g, tärnat

Parmesanost

2 msk

Persilja

3 msk

Instruktioner

  1. Hacka löken och riv palsternackan. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och bryn grönsakerna tillsammans med vitlök, chili och tomatpuré. Slå i fond och tomatkross och låt det koka sakta i ca 15 minuter, smaka av med salt och peppar. Bryn fläsket på medelhög värme, när det är gyllenbrunt så låt det rinna av på hushållspapper. Koka pastan enl. förp. Låt den rinna av och vänd ner den i tomatsåsen tillsammans med fläsk, persilja och ost. Tips! Uteslut fläsket om du vill äta vegetariskt.