Foto av Peperoncinolax från WW ViktVäktarna

Peperoncinolax

1
Points® value
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chililax inlindad i stekt aubergine - supergott med lite hetta! En förrätt, naggande god, som serveras med ruccola för att få extra mycket smak.

Ingredienser

Lax

200 g, färsk

Chilipeppar

1 tsk

Olivolja

2 tsk

Ruccola

1 dl

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Balsamvinäger

2 tsk

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Skär laxen i 12 kuber, krossa peperocinon (chilin) och krydda laxen. Låt laxen vila 5 minuter. Skär 12 långa, tunna skivor av auberginen (använd gärna en vass osthyvel). Salta dem lätt och låt de ligga i rumstemperatur i 10 minuter. Torka av ytan och stek auberginen i oljan på ett teflonjärn, lägg sedan åt sidan. Salta och stek därefter laxen så att den blir gyllenbrun runt om, det får gärna vara liten ”kärna” kvar i laxen. Lägg ut auberginskivorna, strö på hackad ruccola och lägg på en laxkub. Rulla ihop och lägg upp på fat. Smaksätt salladen med salt, peppar samt vinäger och servera till laxrullarna.

Anteckning

För att göra rätten lite festligare så strö på 2 msk finriven parmesanost.