Foto av Peppar- och chilimarinerad tofu från WW ViktVäktarna

Peppar- och chilimarinerad tofu

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gör en egen marinad med smak av peppar, chili, vitlök och ingefära till tofun, stek den sedan tillsammans med pak choy och servera med ris. Mums!

Ingredienser

Tofu, fast

250 g

Peppar

6 tsk, 2 msk nymald

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Salladslök

5 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Japansk soja

3 msk, japansk

Olivolja

1½ msk

Ingefära

1 msk, riven

Ris, okokt

2 dl

Edamamebönor

100 g

Pak choi

2 st

Broccoli

1 stånd

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lime

½ st

Instruktioner

  1. Skär tofu i bitar och lägg i en påse. Lägg i peppar, finhackad chili, finstrimlad salladslök och pressa i vitlök. Häll i soja, olja och ingefära. Blanda runt allt och låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lägg i edamamebönor mot slutet.
  3. Dela pak choy på hälften. Stek tillsammans med tofu i en het stekpanna.
  4. Skär broccoli i mindre bitar och hyvla zucchini. Pressa över lime och krydda med salt och peppar. Servera tofu med ris och grönsaker.