ViktVäktarna - Pepparkaksbiscotti

Pepparkaksbiscotti

3
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
50 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Biscottis är alltid gott till kaffet. Och dessa pepparkaksbiscottis med pistage och torkade tranbär är verkligen inget undantag. Givetvis extra goda till julglöggen!

Ingredienser

Vetemjöl

170 g

Rörsocker

60 g

Ingefära

1 tsk, malen

Muskotnöt

1 nypa(or)

Bakpulver

1 tsk

Bikarbonat

¼ tsk

Tranbär, torkade

50 g

Pistagenötter

35 g, skalade

Ägg

2 st

Sirap

1 msk

Kanel

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Blanda ihop nästan allt mjöl med socker, ingefära, muskot, bakpulver, bikarbonat, tranbär och nötter i en bunke.
  3. Tillsätt ägg och sirap och blanda ihop till en klibbig deg.
  4. Häll resterande mjöl på en arbetsbänk och häll ut degen på det. Knåda degen försiktigt ca 1 minut och dela sedan i två delar. Rulla ut ca 12 cm långa rullar, lägg över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de är genombakade, ca 30 minuter.
  5. Låt svalna 10 minuter och dela sedan varje rulle i 8 bitar. Lägg tillbaka bitarna på plåten och sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter, tills kakorna är hårda och krispiga. Låt svalna på galler.