Foto av Pepparkaksgubbar från WW ViktVäktarna

Pepparkaksgubbar

1
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
25 tim 40 min
Förberedelse
1 tim
Tillagningstid
40 min
Portioner
125
Svårighetsgrad
Medel
Slår något egentligen pepparkakor när det gäller att komma i julstämning? Vi kan inte komma på något i alla fall! Så sätt barnen, grannarna, gamla mormor och vännerna i arbete och anordna en härlig bakdag! Se bara till att degen inte försvinner in i alla munnar innan de hinner in i ugnen.

Ingredienser

Farinsocker

2 dl

Muscovadosocker

½ dl

Sirap

¾ dl, ljus

Mjölk 0,5%

¾ dl

Margarin 80%

150 g

Kanel

1 msk

Ingefära

1 msk, malen

Kardemumma

1 msk, färskmalen

Kryddnejlika

½ msk

Bikarbonat

1½ tsk

Vetemjöl

7 dl

Citron

1 st

Florsocker

2 dl

Instruktioner

  1. Dag 1: Blanda socker, sirap och mjölk i en kastrull och låt det koka upp. Blanda ner margarin och kryddor och låt margarinet smälta. Ta från värmen och låt det svalna.
  2. Blanda ner bikarbonat och nästan allt mjöl och knåda ihop till en smidig deg. Slå in i plastfolie och låt vila ett dygn i kylen.
  3. Dag 2: Sätt ugnen på 175°.
  4. Kavla ut degen tunt på mjölat bord och stansa ut pepparkaksfigurer. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 7 minuter. Låt svalna på plåten
  5. Blanda ner pressad citron i florsocker tills du får en bra konsistens. Lägg över i en spritspåse och dekorera pepparkakorna.