Foto av Pepparkaksrulltårta med saffranskräm från WW ViktVäktarna

Pepparkaksrulltårta med saffranskräm

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Denna härliga rulltårta med smak av jul är god när som helst på året. Varför inte ha en julfest i juli?!

Ingredienser

Ägg

4 st

Socker

1½ dl

Potatismjöl

1 dl

Vetemjöl

1 dl

Bakpulver

2 tsk

Ingefära

2 tsk

Kanel

2 tsk

Kryddnejlika

1 tsk

Kardemumma

2 tsk

Kvarg naturell 10%

500 g, med vaniljsmak

Saffran

1 pkt

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor, rör ner i äggsmeten. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Häll upp smeten och grädda i ugn 225° 5-10 minuter. Stjälp upp kakan och dra försiktigt av pappret. Låt svalna. Blanda kvarg med saffran, bred ut krämen på hela kakan. Rulla ihop till en rulle och lägg i kylen. Skär i skivor och servera. Tips! Det går bra att byta ut kryddorna mot 1½ msk pepparkakskryddor.