Pernilla Wahlgrens grönkåls- och kycklingsallad

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En enkel kycklingsallad från Pernilla Wahlgren med ugnsrostad grönkål, morötter, tomat och cashews. Perfekt till lunch!

Ingredienser

Grönkål

100 g

Olivolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

300 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Sallad

4 dl, isbergssallad

Tomat

1 st

Cashewnötter

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda hälften av oljan med kålen och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 20-30 minuter tills den är krispig.
  3. Värm resterande olja i en panna och stek kycklingen. Krydda med salt och peppar.
  4. Strimla morot och sallad och tärna tomat.
  5. Rosta nötterna i en torr panna.
  6. Skiva upp kycklingen och blanda ihop med grönkål, sallad, morot och tomat. Strö över nötter.