Pernilla Wahlgrens torsk med blomkålsris

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En god torskrygg med blomkålsris och smörstekt purjolök med dill. Recept från Pernilla Wahlgren.

Ingredienser

Torsk

300 g, torskrygg

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

½ st, röd/röda

Ruccola

70 g

Olivolja

½ msk

Russin

2 msk, gärna gula

Smör

2 msk

Purjolök

1 bit(ar)

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills den har en innertemperatur på 56°.
  3. Dela blomkål i mindre bitar och kör till ett ris i en mixer. Koka det i lättsaltat vatten ett par minuter.
  4. Finhacka lök och blanda med ruccola, olja och russin.
  5. Finhacka purjolök och dill. Värm smöret i en kastrull och stek purjon tills den blir mjuk. Blanda ner dillen.
  6. Servera torsken med blomkålsris, dillsmöret och sallad.