ViktVäktarna - Pernilla Walgrens getostfrittata med salsa verde

Frittata med chèvre och salsa verde

8
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig lyxfrittata med både parmesan och chèvre. För att göra den ännu lyxigare är den dessutom toppad med en riktigt god salsa verde.

Ingredienser

Ägg

8 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 msk

Bladpersilja

1 knippe(n), hackad

Spenat, färsk

100 g, hackad

Getost (chèvre)

80 g

Parmesanost

2 dl, finriven

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 kruka(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Kapris

2 msk

Citron

1 st

Senap (dijon)

1 tsk

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ihop ägg och matlagningsbas och blanda ner persilja, spenat, nästan all chèvre och parmesan. Krydda med salt och peppar.
  3. Smörj en ugnsfast form med olja och häll på äggstanningen. Strö över resterande ost och sätt in i ugnen ca 30 minuter tills den stelnat och fått fin färg.
  4. Lägg i en mixer vitlök, basilika, persilja, kapris, pressad citron och senap i en mixer och kör till en slät sås. Vispa ner oljan lite i taget och smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ur frittatan ur formen och lägg över på ett fat. Toppa med salsa verde och servera med en sallad.