ViktVäktarna - Pernilla Walgrens getostfrittata med salsa verde

Pernilla Wahlgrens getostfrittata med salsa verde

9
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig lyxfrittata med både vispgrädde, parmesan och chèvre som Pernilla Wahlgren gärna äter, både till lunch och middag. För att göra den ännu lyxigare är den dessutom toppad med en riktigt god salsa verde.

Ingredienser

Ägg

8 st

Vispgrädde 40% ovispad

2 msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Spenat, färsk

100 g

Getost (chèvre)

80 g

Parmesanost

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 kruka(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Kapris

2 msk

Citron

1 st

Senap (dijon)

1 tsk

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ihop ägg och grädde och blanda ner persilja, spenat, nästan all chèvre och parmesan. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll över i en ugnsfast form och strö över resterande ost. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills den stelnat och fått fin färg.
  4. Hacka vitlök och lägg i en mixer tillsammans med basilika, persilja, kapris, pressad citron och senap och kör till en slät sås. Vispa blanda i oljan lite i taget och smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ur frittatan ur formen och lägg över på ett fat. Toppa med salsa verde och servera med en sallad.