Foto av Persilja- och vitlökskalkon från WW ViktVäktarna

Persilja- och vitlökskalkon

5
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kalkonfilé är mager och bra att använda om du gillar spännande kryddning. Här har vi valt persilja och vitlök som smaksättare.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 msk

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Vitlök

2 klyfta(or)

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Potatis

5 st

Rotselleri

200 g

Mjölk 0,5%

½ dl

Salt

½ tsk

Vitpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skär några snitt i kalkonbröstet. Gnid in med hälften av margarinet, salt och peppar. Blanda samman hackad persilja och finhackade vitlöksklyftor på ett fat. Vänd kalkonbrösten i detta. Lägg i en smord form, häll över vinet. Stek i ugn, 175° ca 45 min (har du en termometer så tag ut köttet vid 72°). Späd eventuellt med lite buljong och ös kalkonköttet om det steker torrt. Koka under tiden potatis och rotselleri. Mixa eller vispa samman till mos med resterande margarin, mjölk och kryddor.