ViktVäktarna - Persiljepesto

Persiljepesto

4
Points®
Total tid
5 min
Förberedelse
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Den (eller förmodligen de) som uppfann pesto borde få någon typ av kulinariskt Nobelpris! Det går att variera hur mycket som helst och passar både som en sås till nästan vad som helst, på en pizza, i en pasta eller varm macka eller varför inte i en risotto? Denna variant av pesto är gjord på persilja och valnötter, och så givetvis olivolja, parmesan och vitlök.

Ingredienser

Bladpersilja

1 knippe(n), stort

Valnötter

50 g

Olivolja

1 msk

Parmesanost

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Mixa eller mortla ihop persilja, nötter, olja, parmesan och pressad vitlök till en pesto. Spä ev. med en skvätt vatten till önskad konsistens.

Anteckning

Bäst resultat får du i en mortel om du äger en sådan.