Foto av Persisk kyckling från WW ViktVäktarna

Persisk kyckling

13
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling som kokas i en god buljong och sedan får en fin yta med lite stekning. Tranbären ger en god twist på det hela.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklinglårfilé

600 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Gurkmeja

1 tsk

Rapsolja

1 msk

Tranbär, torkade

40 g

Instruktioner

  1. Koka riset. Häll 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp vattnet. Skala och dela löken i två halvor, lägg i kyckling, lök och gurkmeja i kastrullen. Sätt på ett lock och låt småputtra i 40 minuter. Ta upp kycklingen och låt torka av på lite papper. Reducera skyn så att det bara återstår någon deciliter. Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den är knaprig på alla sidor. Lägg i tranbären och stek med sista två minuterna. Servera kycklingen, riset och skyn med en grönsallad.