Foto av Persiskt ris med saffran och yoghurtskorpa från WW ViktVäktarna

Persiskt ris med saffran och yoghurtskorpa

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Avancerat
Att göra ett riktigt gott ris är inte så enkelt som man kan tro. Persiskt ris med en härlig skorpa är lite mer avancerat än hur du kanske vanligtvis brukar koka ditt ris, men det måste testas, det är fantastiskt gott! Denna variant är smaksatt med yoghurt och saffran.

Ingredienser

Ris, okokt

3 dl, basmati

Yoghurt naturell 3%

1 dl

Saffran

1 pkt

Instruktioner

  1. Koka upp 3 liter saltat vatten i en teflonkastrull. Koka ris 10 minuter tills riskornen nästan är mjuka. Det är viktigt att det finns en aningen hård kärna kvar. Sila riset.
  2. Sätt spisen på medelhög värme och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Blanda ner yoghurt och saffran och blanda runt ett par varv med en sked. Häll tillbaka riset, utan att röra om, och sätt på ett lock.
  3. Sänk plattan efter fem minuter till låg värme. Låt ångkoka 60 minuter och vänd därefter riset upp och ner på ett fat.

Anteckning

Det finns många filmer på nätet om hur man gör det perfekta riset. Sök efter “Persian rice”.