Foto av Basilikapesto från WW ViktVäktarna

Basilikapesto

2
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pesto kommer från italienska ordet pestare som betyder att slå och det stämmer att du får den godaste peston genom att krossa allt i en mortel, den blir så mycket krämigare då! Vill du köra den smidiga genvägen med en mixer, var noga med att tillsätta oljan på slutet, mixas den för länge riskerar den att bli besk.

Ingredienser

Pinjenötter

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 kruka(or), stor

Parmesanost riven

3 msk

Citron

1 st

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Rosta pinjenötter i en torr panna.
  2. Lägg nötter, pressad vitlök, basilika, riven parmesan och olja i en mortel och mosa ihop. Smaka av med pressad citron och spä med vatten till önskad konsistens. Smaka av med lite salt.