Foto av Piadina med kyckling och ajvar från WW ViktVäktarna

Piadina med kyckling och ajvar

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabb och god lunch eller middag bjussar vi på här! Piadina är ett flatbread från Italien som du kan fylla med precis vad du är sugen på och har hemma. I denna variant har vi färdiggrillad kyckling, kronärtskocka, ajvar och en annat gott!

Ingredienser

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Tomat

2 st

Ajvar relish

4 msk

Piadina (tunnbröd)

4 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Kyckling grillad utan skinn

400 g, vikt avser ätlig del

Spenat, färsk

70 g

Salladskrydda

1 tsk

Instruktioner

  1. Skiva upp avrunna kronärtskockor och tärna tomater.
  2. Bre ajvar på bröden. Lägg dem, ett i taget, i en het panna. Fördela en fjärdedel av ingredienserna på varje bröd. Börja smula över salladsost, toppa därefter med kronärtskockor, tomat, kyckling och babyspenat. Strö över lite salladskrydda.
  3. Låt ligga i pannan totalt 3-4 minuter på medelvärme. Vänd över ena halvan så det blir en halvmåne.
  4. Upprepa med resterande bröd. Servera direkt.

Anteckning

Vill du finlira eller imponera på någon, grilla kronärtskockorna lite i grillpannan först.