ViktVäktarna - Pilaff med ugnsstekt kalkon

Pilaff med ugnsstekt kalkon

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig pilaff med kalkon och brysselkål smaksatt med vitlök, paprikapulver och kummin.

Ingredienser

Brysselkål

350 g

Kalkonbröstfilé

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Stjälkselleri

2 st

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprikapulver

½ tsk

Kummin

½ tsk

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Vatten

5 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Chili flakes

½ tsk

Koriander

2 msk, hackad, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera brysselkål och skär kalkonen i bitar. Lägg i en smord ugnsform och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugn i ca 20 minuter eller tills kalkonen är klar och brysselkålen mjuknat.
  3. Skala och finhacka lök och selleri och fräs i olja under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna. Pressa ner vitlök och stek vidare någon minut under omrörning.
  4. Tillsätt paprikapulver och kummin. Stek hastigt under omrörning.
  5. Blanda sedan ner ris och tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och sänk sedan värmen och låt småkoka under lock ca 20 minuter. Ta av locket efter 15 minuter.
  6. Tillsätt kalkonen och brysselkålen och koka vidare i 2 minuter utan lock tills riset är mjukt och kalkonen är genomvarm. Smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa med chili flakes och koriander vid servering.