Foto av Pilgrimsmusslor på rödbetscarpaccio från WW ViktVäktarna

Pilgrimsmusslor på rödbetscarpaccio

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lyxiga pilgrimsmusslor med rödbetor, ingefärsyoghurt och krutonger. Supergod och fin rätt att bjuda på!

Ingredienser

Rödbetor, färska

400 g

Citron

½ st, saft

Yoghurt naturell 3%

2 dl

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Sirap

1 msk

Pilgrimsmusslor

12 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Bröd ljust/vitt

1 skiva(or)

Solrosskott

½ dl, alt. ärtskott

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna. Skala och skiva dem tunt, lägg ut på tallrikar, pressa över citronsaft, krydda med salt och peppar. Blanda yoghurt, ingefära och sirap, smaka av med lite salt. Rosta brödet och skär i cm stora tärningar. Stek pilgrimsmusslorna i margarin. Lägg upp dem på rödbetorna, ringla yoghurtsåsen över och garnera med brödkrutonger och solrosskott.