ViktVäktarna - Pilgrimsmusslor med vattenmelonssalsa

Pilgrimsmusslor med vattenmelonssalsa

1
Points® value
Total tid
17 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Denna förrätt med kryddiga pilgrimsmusslor tillsammans med en fräsch vattenmelonssalsa är en garanterad publikfriare!

Ingredienser

Vattenmelon

200 g

Rädisor

3 st

Salladslök

1 st

Mynta

1 msk, färsk

Jalapeño, färsk

1 st

Lime

1 st

Spiskummin

¼ tsk

Paprikapulver

¼ tsk

Pilgrimsmusslor

10 st

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Tärna melon och rädisor smått. Finhacka salladslök, mynta och jalapeño.
  2. Halvera limen och skär 4 klyftor, lägg åt sidan. Riv skalet från den andra halvan och pressa saften. Blanda ihop med melon, rädisor, salladslök, mynta, jalapeño och lite salt.
  3. Blanda ihop spiskummin, ¼ tsk salt och paprikapulver. Strö över båda sidor på musslorna.
  4. Hetta upp olja i en non stick-panna och stek musslorna hastigt på båda sidor tills de fått färg.
  5. Fördela salsan på två små tallrikar och fyll på med musslor. Servera med limeklyftor.