Foto av Pinje- och parmesangratinerade musslor från WW ViktVäktarna

Pinje- och parmesangratinerade musslor

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blåmusslor med pinjenötter, vitlök och basilika, som gratineras i ugnen i vitt vin. Glöm inte parmesanosten, som ger så god smak!

Ingredienser

Blåmusslor kokta med lag, avrunna

20 st

Vin, vitt torrt

1 dl

Fiskbuljong

1 dl

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Pinjenötter

2 msk

Olivolja

2 msk

Basilika

4 msk, färsk, hackad

Citron

1 st, saft

Chilipeppar

1 krm

Parmesanost riven

3 msk

Instruktioner

  1. Tvätta och skrubba färska musslor. Släng de som inte sluter sig. Koka musslorna i vin och buljong ca 5 min eller tills de öppnat sig. De som inte öppnar sig ska slängas! Hacka schalottenlöken och fräs den hastigt tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta och grovt hackade pinjenötter i 1 msk olja. Fyll på med ytterligare olja, basilika, 1 msk citronsaft, salt och chilipeppar. Släng den ena skalhalvan av musslorna och ställ den andra halvan med musslan på ett fat. Lägg en klick sås ovanpå, fördela parmesanen. Gratinera i ugn 225° 5 min. Servera som liten entrérätt eller tillsammans med pasta.