Foto av Pinje- och parmesangratinerade musslor från WW ViktVäktarna

Pinje- och parmesangratinerade musslor

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blåmusslor med pinjenötter, vitlök och basilika, som gratineras i ugnen i vitt vin. Glöm inte parmesanosten, som ger så god smak!

Ingredienser

Blåmusslor kokta med lag, avrunna

20 st

Vin, vitt torrt

1 dl

Fiskbuljong

1 dl

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Pinjenötter

2 msk

Olivolja

2 msk

Basilika

4 msk, färsk, hackad

Citron

1 st, saft

Chilipeppar

1 krm

Parmesanost

3 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och skrubba musslorna. Släng de som inte sluter sig. Koka i vin och buljong ca 5 min eller tills de öppnat sig. De som inte öppnar sig slängs!
  3. Hacka schalottenlöken och fräs den hastigt tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta och grovt hackade pinjenötter i 1 msk olja. Fyll på med ytterligare olja, basilika, 1 msk citronsaft, salt och chilipeppar.
  4. Släng den ena skalhalvan av musslorna och ställ den andra halvan med musslan på ett fat. Lägg en klick sås ovanpå och strö över osten. Sätt in i ugnen ca 5 minuter.