ViktVäktarna - Kyckling i syrlig piri pirisås med kokosris

Kyckling i syrlig piri pirisås med kokosris

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling tillagad i en het och syrlig piri pirisås serverad med ett sött kokosris är den ultimata vardagsmiddagen. Mycket smak för lite jobb!

Ingredienser

Lök

½ st, röd/röda

Vitlök

4 klyfta(or)

Chilipeppar

2 st, röd/röda, små, heta

Paprikapulver

1 msk

Citron

2 st

Vitvinsvinäger

4 msk

Koriander

½ kruka(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Paprika

2 st, 1 röd och 1 gul

Jordnötsolja

1 msk

Timjan

1 knippe(n)

Ris, okokt

2 dl, basmati

Kokosmjölk

1 dl

Koriander

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mixa ihop grovhackad rödlök, pressad vitlök, chili, paprikapulver, pressad citron, vinäger och koriander i en matberedare till en jämn sås.
  3. Salta och peppra kycklingen, strimla paprikorna och pensla kyckling och paprika med olja. Grilla först kycklingen och sedan paprikorna i en het grillpanna 5 minuter tills de fått fina grillränder.
  4. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Lägg på paprikan, timjan och häll över såsen. Salta och peppra. Sätt in i ugnen 15-20 minuter tills kycklingen är klar.
  5. Gör under tiden kokosriset genom att koka riset enligt anvisning på förpackningen, men byt ut 1 dl av vattnet mot kokosmjölk. Smaka av med salt.
  6. Ta ut kycklingen och servera med ris. Toppa med finhackad koriander.