ViktVäktarna - Piri piri-torsk med sötpotatis

Piri piri-torsk med sötpotatis

5
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En superenkel och god rätt där allt tillagas på samma plåt, för alla älskar väl en diskbantad rätt?

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Lök

2 st, röd/röda

Paprika

2 st, gärna spetspaprika

Spiskummin

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Timjan

1 tsk, torkad

Olivolja

1 msk

Torsk

500 g

Piri pirisås

5 droppe(ar)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta sötpotatis. Skala och klyfta lök. Dela paprika bitar. Lägg över på en bakpappersklädd plåt. Krydda med spiskummin, paprikapulver, timjan, salt och peppar och ringla över olja. Blanda runt så att allt täcks. Sätt in i ugn ca 30 minuter.
  3. Ta ut grönsakerna ur ugnen och lägg fisken ovanpå. Droppa över piri piri-sås och sätt in i ugn 10-12 minuter tills fisken är klar. Servera med hackad persilja.

Anteckning

För att se om fisken är klar, bryt loss en bit med en gaffel. Köttet ska släppa lätt och vara ogenomskinligt.