ViktVäktarna - Pita med kycklingköttbullar och harissayoghurt

Pita med kycklingköttbullar och harissayoghurt

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pitabröd fyllda med kycklingköttbullar, grönsaker och en harissa- och limeyoghurt.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Mjölk 0,5%

3 msk

Kycklingfärs 5%

500 g

Ägg

1 st

Salt

1 tsk

Svartpeppar

tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Lime

2 tsk, pressad

Harissapasta

1½ tsk

Cocktailtomater

100 g

Lök

1 st, röd/röda, liten

Pitabröd

4 st

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka den gula löken.
  3. Värm margarin i en panna och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Riv ner vitlök precis på slutet och låt steka med hastigt. Ta upp från pannan och låt svalna.
  4. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla en stund.
  5. Lägg färsen i en stor bunke och blanda ner ströbröd- och mjölkblandningen, löken, uppvispat ägg, salt och peppar. Blanda ordentligt och forma 16 köttbullar med blöta händer.
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått färg och är genomstekta, ca 30 minuter.
  7. Blanda ihop yoghurt, pressad lime och harissapasta. Smaka av med en nypa salt.
  8. Klyfta tomater och skiva rödlök tunt.
  9. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen och fyll med köttbullar, harissayoghurt och grönsaker.

Anteckning

Harissapasta är ganska het så smaka av med en mindre mängd om du är känslig för stark mat.