ViktVäktarna - Pitaburgare med dillsås

Pitaburgare med dillsås

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
USA möter Mellanöstern i dessa smarriga burgare. Smaksatta med ett helt gäng goda kryddor och serverade i pitabröd tillsammans med en dillyoghurt är de en stark utmanare till de klassiska burgarna.

Ingredienser

Schalottenlök

1 st

Nötfärs 5%

500 g

Koriander

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Kanel

½ tsk

Ingefära

½ tsk

Salt

½ tsk

Cayennepeppar

¼ tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Citron

½ st

Olivolja

1 tsk

Dill

1 msk, hackad

Pitabröd

4 st

Sallad

4 dl

Gurka

1 bit(ar)

Lök

½ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Finhacka lök och blanda ihop med färs och kryddor. Forma 8 små biffar. Grilla tills de är genomstekta.
  2. Blanda under tiden ihop yoghurt, pressad citron, olivolja och dill. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
  4. Strimla sallad och skiva gurka och lök tunt.
  5. Fyll bröden med sallad, biffar, lök, gurka och dillsås.