Foto av Pitapizza med rosésallad, fikon och chèvre från WW ViktVäktarna

Pitapizza med rosésallad, fikon och chèvre

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Enklare pizza får man leta efter! Pitabröd toppade med chèvre, fikon, basilika och rosésallad i en smarrig senapsvinägrett. Funkar lika bra som middag, som små snittar till fördrinken eller varför inte som en del på julbordet?

Ingredienser

Pitabröd

4 st

Getost (chèvre)

80 g

Fikon, färska

8 st

Endiver

1 st, eller rosésallad

Basilika

1 knippe(n)

Olivolja

1 tsk

Balsamvinäger

½ msk

Senap (dijon)

¼ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och smula över osten.
  3. Klyfta fikonen och lägg dem på pizzorna. Sätt in i ugnen ca 5 minuter tills de fått fin färg.
  4. Strimla rosésalladen och basilikan.
  5. Vispa ihop olja, vinäger och senap. Smaka av med lite salt och peppar och blanda med salladen.
  6. Toppa pizzorna med salladen och ev. lite flingsalt.