ViktVäktarna - Pizza med kronärtskocka och prosciutto

Pizza med kronärtskocka och prosciutto

12
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Inte mycket slår en god hemmagjord pizza! Denna variant har vi toppat med kronärtskockshjärtan, prosciutto, oliver och svamp. Och mozzarella så klart.

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

1½ dl, fingervarmt

Olivolja

1 msk

Salt

½ tsk

Vetemjöl med fullkorn

5 dl

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomater, passerade

1 förp

Oregano

2 tsk, torkad

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Champinjoner

250 g

Oliver i saltlag

8 stor(t)/stora

Lufttorkad skinka

120 g

Mozzarella

2 dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Rör ut jäst i vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 1 timme.
  2. Finhacka lök och vitlök. Blanda samman i en kastrull med passerade tomater och oregano. Koka upp och låt sjuda 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 250° och sätt in en plåt i ugnen.
  4. Klyfta kronärtskocka och skriva svamp och oliver. Strimla skinkan.
  5. Kavla degen tunt till en stor pizza eller fyra små på bakplåtspapper. Fördela tomatsåsen och fyllningen över. Toppa med riven ost och dra över bakplåtspappret med pizzan på den heta plåten. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg, ca 10 minuter.