ViktVäktarna - Pizza med lufttorkad skinka och champinjoner

Pizza med lufttorkad skinka och champinjoner

14
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pizza kan aldrig vara fel! Här är en klassisk variant med champinjoner, skinka, ruccola och parmesan. Perfekt middag till helgen.

Ingredienser

Vatten

2 dl, ljummet 37°

Jäst

½ pkt

Olivolja

2 msk

Salt

½ tsk

Vetemjöl

5 dl

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomater, passerade

1 förp

Socker

1 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Oregano

1 msk

Champinjoner

250 g

Lufttorkad skinka

100 g

Ruccola

1 dl

Parmesanost

30 g

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Gör tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Häll passerade tomater i en kastrull, lägg i lök och vitlök. Krydda med socker, salt, peppar och oregano. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 15-20 minuter. Smaka ev av med ytterligare socker, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Kavla ut degen på en bakpappersklädd plåt. Bre på tomatsåsen och lägg på tunt skivade champinjoner. Sätt in i ugn 10-12 minuter eller tills pizzan är klar.
  5. Ta ut pizzan ur ugnen och lägg på lufttorkad skinka, ruccola och hyvla över parmesan.