Foto av Pizza med fläskytterfilé från WW ViktVäktarna

Pizza med fläskytterfilé

13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gör din egen pizza hemma. Här med fläskytterfilé och svamp som toppas med ruccola. Mums!

Ingredienser

Vetemjöl

5 dl

Salt

1 tsk, 0,5-1 tsk

Bakpulver

1 msk

Vatten

2 dl, ljummet

Olivolja

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Tomater, passerade

1 förp

Basilika

1 msk

Socker

1 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm, 1-2 krm

Fläskytterfilé

300 g

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Champinjoner

250 g

Tomat

2 st

Ost riven 17%

2 dl

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250º.
  2. Rör ihop tomatsåsen: Hacka lök och blanda i en kastrull med passerade tomater och kryddor. Låt puttra på låg värme utan lock ca 15-20 min för att reduceras. Smaka av med ytterligare kryddor om det behövs.
  3. Skär köttet i strimlor. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja. Krydda med salt och paprikapulver.
  4. Gör pizzadegen: Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och olja och knåda ihop till en deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck/kavla ut degen så tunn som möjligt.
  5. Fördela tomatsåsen på degen. Lägg köttet ovanpå. Skiva champinjoner och tomater och lägg på. Toppa med riven ost.
  6. Grädda pizzan i ugn i ca 10-12 min. Ta ut och toppa med ruccola.