ViktVäktarna - Pizza med hål i mitten

Pizza med hål i mitten

11
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pizza med hål i mitten? Ja, det är precis som det låter. Ersätt en del av degen i mitten med en fräsch sallad. Både gott och kul!

Ingredienser

Jäst

pkt

Vatten

1½ dl, ljummet

Olivolja

2 msk

Salt

1 tsk

Rågmjöl

1½ dl

Vetemjöl

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomater, passerade

1 förp

Socker

1 tsk

Oregano

1 msk

Champinjoner

250 g

Skinka

60 g, rökt

Broccoli

1 stånd, i buketter

Mozzarella

150 g

Sallad

4 dl

Tomat

4 st

Lök

2 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Blanda jäst med vatten, olja och salt så att jästen löser sig. Blanda ner mjöl och knåda tills degen känns elastisk. Låt den jäsa övertäckt i en bunke ca 20 min. Dela upp degen i fyra bitar och forma ringar. Kavla ut degen tunt.
  2. Hacka lök och vitlök. Häll passerade tomater i en kastrull, lägg i lök och vitlök. Krydda med socker, salt, peppar och oregano. Låt såsen puttra på svag värme utan lock ca 15-20 min. Smaka ev. av med mer socker, salt och svartpeppar.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Bred ut tomatsåsen på pizzabottnarna. Toppa med champinjoner, skinka, broccolibuketter och mozzarella.
  5. Grädda ca 10 min eller tills osten smält och pizzan fått fin färg. Fyll hålet i pizzan med sallad, tomat och lök.