Foto av Pizza med keso, skinka och vitlök från WW ViktVäktarna

Pizza med keso, skinka och vitlök

16
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Prova att lägga på hela skinkbitar och klicka över keson. På så sätt blir utseendet likt det på en gourmetpizza.

Ingredienser

Vetemjöl

5 dl

Jäst

½ pkt

Vatten

3 dl

Salt

½ tsk

Cottage cheese, naturell 4%

250 g

Fraiche 5%

2 dl

Vetemjöl

2 msk

Rapsolja

2 msk

Skinka

250 g, rökt

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Börja med degen. Blanda 5 dl mjöl, jäst, vatten och salt.
  2. Låt degen stå helst 4 timmar, rör sen om och låt stå 1 timme till.
  3. Sätt ugnen på 225°. Baka ut degen och lägg på smord plåt.
  4. Blanda cottage cheese, fraiche, 2 msk mjöl, olja och pressad vitlök till en smet. Smaka av med salt och peppar. Lägg på halva smeten på pizzan, finstrimlad purjolök och skinka. Lägg sedan på resten av smeten. Grädda i 15 minuter.
  5. Lägg på halva smeten, finstrimlad purjolök och skinka. Lägg sedan på resten av smeten. Grädda i 15 minuter.

Anteckning

One Shot må Bra -10