Foto av Pizza med olivruccola från WW ViktVäktarna

Pizza med olivruccola

16
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Supergod vegetarisk pizza med fetaost, oliver och champinjoner. Passar bra på helgen när man vill unna sig något extra!

Ingredienser

Vatten

2 dl

Jäst

½ pkt

Rapsolja

2 msk

Salt

½ tsk

Vetemjöl

5 dl

Paprika

1 st, gul

Tomatsås

1 dl

Ost riven 17%

3 dl

Ruccola

70 g, 1 påse

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora, svarta

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

10 st

Cottage cheese, naturell 4%

250 g

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i ljummet vattnen 37°. Tillsätt salt och olja. Arbeta in mjölet till en blank och smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Sätt ugnen på 250°. Platta ut degen till 4 små pizzor. Bred på 2-3 msk tomatsås per pizza. Skala och strimla löken. Borsta och skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikan. Fördela grönsakerna på pizzorna. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Lägg ruccolla på pizzorna och toppa med cottage cheese. Tips! Den som inte vill äta vegetariskt kan med fördel tillsätta rökt skinka på pizzan innan gräddning.