Foto av Pizzabitar med mozzarella och pinjenötter från WW ViktVäktarna

Pizzabitar med mozzarella och pinjenötter

18
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fräsch pizza med kall fyllning i form av nötter, parmesan och basilika.

Ingredienser

Jäst

25 g

Vatten

2 dl

Vetemjöl

5 dl, special

Salt

½ tsk

Olivolja

1 msk

Mozzarella

250 g, 2 st à 125 g

Tomater, passerade

3 dl

Tomatpuré

3 msk

Oregano

2 tsk

Pinjenötter

3 msk

Parmesanost

30 g

Basilika

1 msk

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten, 37°. Tillsätt mjöl (spara lite till utbakningen), salt och olja. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek ca 30 min. Ta upp på bakbordet, dela i 4 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Lägg på bakpappersklädd plåt. Skiva mozzarellan. Blanda samman tomater, tomatpuré och oregano. Krydda med salt och peppar. Bred ut tomatsåsen på pizzorna. Lägg på mozzarellaskivorna och baka i ugn 180° ca 25 min. Strö över pinjenötter, parmesan och basilika.