Foto av Pizzabullar med kalkon från WW ViktVäktarna

Pizzabullar med kalkon

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
1 tim
Tillagningstid
10 min
Portioner
30
Svårighetsgrad
Medel
Pizzabullar passar både till picknick och som lättare lunch eller kvällsmål.

Ingredienser

Mjölk 0,5%

5 dl

Margarin flytande 80%

1 dl

Jäst

1 pkt, 50 g

Socker

1 msk

Salt

1½ tsk

Vetemjöl

13 dl

Kalkonkött rökt

50 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Tomater, krossade

1 förp

Oregano

2¼ msk

Basilika

2 msk

Oliver i saltlag

½ dl

Parmesanost riven

2 msk

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Värm mjölk och margarin till 37°. Rör ut jästen i lite av mjölk och margarinvätskan. Fyll på med 1 tsk oregano, socker, 1 tsk salt och vetemjöl. Arbeta till en deg. Jäs ca 45 min. Skär kalkonen i små bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. Tillsätt krossade tomater, 2 msk hackad oregano, hackad basilika, resten av saltet och peppar. Låt puttra ca 10 min. Låt svalna. Tag upp degen och knåda den en aning. Dela i 3 delar, kavla ut varje del till en rektangel. Lägg på tomatsås (undvik alltför mycket vätska) och hackade oliver. Rulla ihop och skär varje rulle i 10 bitar.
  2. Lägg dem i muffinsformar. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla uppvispat ägg, strö över lite parmesan på varje bulle. Grädda i 225° 8-10 min. Servera med sallad.