Foto av Pizzabullar med kalkonbacon från WW ViktVäktarna

Pizzabullar med kalkonbacon

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
40
Svårighetsgrad
Medel
Pizzabullar är en riktig klassiker! Släng ihop dessa smaskiga pizzabullar med kalkonbacon och ta med ut i skogen eller till stranden. De är också utmärkta att frysa in och ta fram till barnen (och dig själv) till mellis.

Ingredienser

Mjölk 0,5%

5 dl

Jäst

1 pkt

Olivolja

½ dl

Salt

1 tsk

Socker

1 msk

Ägg

1 st

Vetemjöl

13 dl

Chilisås, tomat

2 dl

Kalkonbacon

200 g

Ost riven 17%

4 dl

Pizzakrydda

2 msk

Ägg

1 st

Oregano

½ msk

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt de andra ingredienserna och knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del och bre på chilisås, strimlad kalkonbacon, ost och pizzakrydda.
  3. Rulla ihop degen med fyllningen i som en rulltårta och skär i totalt 40 bitar (20 bitar per rulle). Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Låt jäsa övertäckt i 15-20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö över oregano. Grädda i ugn i 8-10 minuter.

Anteckning

Prova att variera fyllningen, byt t ex ut bacon mot oliver och soltorkade tomater.