Foto av Plocktallrik med grillade kycklingspett och dipp från WW ViktVäktarna

Plocktallrik med grillade kycklingspett och dipp

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Hoppa över chipsen och bjud istället på läckra plocktallrikar när gästerna kommer. Låt alla mingla runt och doppa stavar av morötter och små grillspett i dippan.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

2 liten(t)/små, á 125 g

Olivolja

1 tsk

Honung

1 tsk

Chilisås, tomat

1 msk

Peppar

1 krm

Salt

½ tsk

Fraiche 5%

1 dl

Chilipeppar

½ st, röd/röda, finhackad

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Stjälkselleri

1 bit(ar)

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grillvärme. Dela varje kycklingfilé på längden i 3 långsmala bitar. Trä upp en bit på varje grillspett som först fått ligga i vatten en stund. Pensla spetten med en blandning av olja, honung och chilisås. Krydda med nymalen svartpeppar och lite salt. Grilla dem på öppen grill eller högst upp i ugn på maxvärme ca 3 minuter per sida, stick med köttnål eller kniv och se att vätskan som sipprar ut är klar, då är också kycklingen klar. Lägg upp spetten på tallrikar tillsammans med grönsakerna i stavar och bitar - och en klick fraiche smaksatt med finhackad chili, salt och peppar som dipsås.