Foto av Plommonkaka från WW ViktVäktarna

Plommonkaka

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En ljuvlig plommonkaka - perfekt på sensommaren när träden är fyllda av de söta frukterna.

Ingredienser

Margarin 60 %

80 g

Socker

90 g

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Vetemjöl

160 g

Bakpulver

1 tsk

Kanel

1 tsk

Citron

1 st, ½ tsk rivet skal

Plommon

500 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa margarin och 80 g socker pösigt och vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda ner mjölk tillsammans med mjöl, bakpulver och ½ tsk kanel.
  3. Blanda resterande socker, kanel och rivet citronskal.
  4. Halvera plommon och kärna ur dem.
  5. Klä en pajform med bakplåtspapper (ca 26 cm Ø) och häll socker- och kanelblandningen i botten. Lägg ner plommonhalvorna och häll över smeten.
  6. Baka kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna en stund och servera.

Anteckning

Det är gott att servera med en klick vaniljkvarg.