Foto av Plommonsufflé från WW ViktVäktarna

Plommonsufflé

2
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Sufflé är en riktigt lyxig dessert! Testa denna smarriga variant med plommon.

Ingredienser

Plommon

250 g

Kanel

1 tsk

Ägg

2 st

Kvarg naturell 0,3%

250 g

Majsmjöl

1 msk

Vaniljsocker

1½ msk

Florsocker

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Klyfta plommon och blanda med kanel. Lägg över i 6 suffléformar.
  3. Separera äggulan från vitan. Blanda ihop äggulorna med kvarg, majsmjöl och vaniljsocker.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i kvargsmeten. Klicka ut smeten över plommonen. Grädda suffléerna mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Pudra över florsocker och servera direkt.

Anteckning

Om sufflén sjunker kan det bero på att den stått för länge i ugnen, så var noga med att ta ut den i tid.