Foto av Plommontarteletter från WW ViktVäktarna

Plommontarteletter

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En himmelsk dessert med lätt och spröd filodeg, toppad med frangipane och skivat plommon.

Ingredienser

Filodeg

6 platta(or)

Ägg

1 st

Mandelmjöl

50 g

Socker

2 msk

Plommon

8 st

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°).
  2. Lägg ihop filodegsarken och skär sedan i åtta lika stora delar. Lägg över filodegsstaplarna på en bakplåtspappersklädd plåt och puffa till kanterna.
  3. Vispa ägg och lägg undan 1 msk. Blanda resten av det vispade ägget med mandelmjöl och socker. Fördela blandningen på filodegsstaplarna, men lämna en tom kant runt om.
  4. Toppa mandelblandningen med plommonskivor. Pensla filodegkanterna med det kvarvarande ägget.
  5. Grädda i ugn 20-25 minuter tills de är gyllenbruna. Pudra över florsocker och servera tarteletterna varma.

Anteckning

Täck filodegen med en ren, fuktig handduk tills du ska använda den för att förhindra att den torkar.