ViktVäktarna - Poké bowl med havreris, lax och ingefärspicklad kålrabbi

Poké bowl med havreris, lax och ingefärspicklad kålrabbi

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En bowl med havreris som bas, toppad med lax, avokado, ingefärspicklad kålrabbi, bondbönor och avokado- och koriandersås.

Ingredienser

Picklad kålrabbi

1 liten(t)/små, 1 dl ättikssprit 12%, 2 dl socker, 3 dl vatten, 1 bit skalad ingefära

Havreris, okokt

2 dl

Risvinäger

2 tsk

Socker

2 tsk

Salt

½ tsk

Rädisor

4 st

Avokado

2 liten(t)/små

Koriander

1 knippe(n)

Fraiche 5%

1 dl

Lime

½ st

Lax

360 g, salma

Salladslök

1 st

Bondbönor

3 dl, frysta

Sesamfrön

2 msk

Instruktioner

  1. Koka upp ättikssprit, socker, vatten och ingefära tills sockret lösts upp. Skiva kålrabbi tunt med mandolin och låt sjuda i lagen 5-10 minuter. Ställ in i kylen och låt svalna.
  2. Vispa ihop vinäger, socker och salt.
  3. Koka havreris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något och häll på socker- och vinägerblandningen.
  4. Skiva rädisor riktigt tunt med mandolin och lägg i iskallt vatten.
  5. Tärna avokado och lägg ca ¼ i en mixer tillsammans med en näve koriander och fraiche. Mixa till en slät sås och smaka av med pressad lime och lite salt.
  6. Dela lax i ca 1 cm-tjocka kuber och strimla salladslök.
  7. Koka bönor enligt anvisning på förpackningen och pilla av hinnan.
  8. Lägg havreris i fyra skålar och fyll på med lax, bönor, avrunnen kålrabbi, avokado och rädisor. Ringla över avokadosåsen och toppa med salladslök, sesamfrön och koriander.