ViktVäktarna - Polkabetssallad med ruccola och apelsinvinägrett

Polkabetssallad med ruccola och apelsinvinägrett

2
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En sallad lika snygg som god, med polkabetor och ruccola, en apelsinvinägrett och toppad med rostade pinjenötter. Servera som en side salad eller på buffén.

Ingredienser

Polkabeta

5 st

Ruccola

65 g

Olivolja

1 msk

Apelsin

1 st

Salt

½ tsk

Svartpeppar

tsk

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Skala betor och skär dem tunt på en mandolin. Blanda med ruccola och lägg på ett fat.
  2. Häll olja i en skål. Riv i apelsinskal från ½ apelsin och pressa i ½ dl apelsinsaft. Krydda med salt och peppar.
  3. Ringla vinägretten över salladen.
  4. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.

Anteckning

Hittar du inte polkabetor, välj gulbetor. Rödbetor går också, men de är jordigare och kraftigare i smaken.