Foto av Pollo tonnato med spaghetti från WW ViktVäktarna

Pollo tonnato med spaghetti

11
8
3
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Inspirerad av italienska klassikern vitello tonnato, kalv med tonfisksås, kommer här en kycklingvariant med pasta. Snabb och enkel, vilket gör att den passar bra en vardagskväll. Men även riktigt god och lite lyxig som gör att den absolut kvalar in som helgmat!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 tsk

Tonfisk i vatten

1 burk(ar)

Äggula

1 st

Citron

½ st

Persilja

2 msk, hackad

Kapris

1 msk

Olivolja

3 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Linspasta okokt (100% linser)

250 g

Ruccola

70 g

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Salta och peppra kycklingen. Stek på medelvärme tills den är genomstekt och fått färg. Låt svala och skiva sedan tunt.
  2. Lägg tonfisk (inkl. vattnet), äggula, rivet citronskal och 1 msk pressad saft, persilja, kapris och olja i en hög bunke och mixa slätt med stavmixer. Riv ner vitlök och smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vänd samman pasta med såsen och servera med kycklingen, ruccola och halverade cocktailtomater.

Anteckning

Du vet väl att äggvita kan frysas och användas precis som vanligt efter upptining?