Foto av Portabellotacos med mangosås från WW ViktVäktarna

Portabellotacos med mangosås

10
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Detta skulle mycket väl kunna vara de godaste tacosen någonsin! Stora, vitlöksdoftande portabellos som grillas hela innan de skärs upp, allt för att behålla saftigheten, rostad majs, krispig vitkål, koriander och en sås som är så god att man vill äta den till allt, varje dag.

Ingredienser

Vitkål

1 klyfta(or)

Lime

½ st

Mango

1 st, mogen

Lime

½ st

Chilipeppar

½ st, röd/röda, ½-1

Vitlök

1 klyfta(or)

Koriander

5 stjälk(ar)

Sweet chilisås

1 msk

Rapsolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Portabello

4 st

Majs

4 dl

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla kål och pressa över lime.
  2. Skala och tärna mango. Lägg i en mixer med pressad lime, finhackad chili, pressad vitlök, koriander och sweet chilisås. Kör till en sås.
  3. Blanda ihop olja med pressad vitlök. Pensla svamparna med oljan och stek på båda sidor. Salta och peppra.
  4. Stek majs i en torr panna tills den börjar svartna.
  5. Skiva upp svamp och fyll tortillabröden med kål, svamp, majs, mangosås och toppa med koriander.

Anteckning

Stek bröden hastigt i en riktigt het torr panna, och låt dem vila i en kökshandduk till servering, så får de mer smak.