ViktVäktarna - Portvinsskinka med pressad potatis

Portvinsskinka med pressad potatis

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rester över från julskinkan? Detta är ett utmärkt sätt att återuppliva den. Låt gärna skinkan marineras över natten så får den riktigt god smak.

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

400 g

Portvin 20%

1 dl

Potatis

800 g

Champinjoner

300 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Vetemjöl

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Broccoli

1 stånd

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Skiva upp skinka och skär bort eventuell griljering. Häll över portvin och låt den marinera i kylen en stund, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Skiva champinjoner och stek i margarin. Pudra över mjöl och blanda runt. Tillsätt matlagningsbas och portvinet från skinkan. Puttra en stund och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg skinkan i en ugnsfast och häll över såsen. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  6. Koka under tiden broccoli. Häll av vattnet från potatisen och pressa.
  7. Servera skinkan med pressad potatis, broccoli och grönsallad.