ViktVäktarna - Potatis- och blomkålsmos med gorgonzola

Potatis- och blomkålsmos med gorgonzola

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Hotta upp det gamla vanliga potatismoset genom att blanda ner både blomkål och gorgonzola - det blir helt galet gott! Passar utmärkt till allt från en saftig bit ryggbiff som en helstekt laxsida. Eller varför inte härliga grönsaksbiffar på rödbetor eller zucchini?

Ingredienser

Potatis

800 g

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Mjölk 0,5%

½ dl

Ädelost 30%

60 g, gorgonzola

Gräslök

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis i mindre bitar. Dela blomkål i buketter. Koka tills de är mjuka.
  2. Mosa ihop avrunnen potatis och blomkål med yoghurt, mjölk och ost. Smaka av med salt och peppar och toppa med gräslök.