ViktVäktarna - Potatis- och morotsrösti med laxröra

Potatis- och morotsrösti med laxröra

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Potatis- och morotsrösti funkar perfekt som lunch eller lättare middag. Toppas med en yoghurt- och laxröra.

Ingredienser

Potatis

400 g

Morot

300 g

Ägg

1 st

Vetemjöl

1 msk

Rapsolja

2 tsk

Apelsin

½ st

Balsamvinäger

1 msk

Socker

1 krm

Sallad

140 g, maché

Lax kallrökt

200 g

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Gräslök

1 msk

Paprikapulver

½ tsk

Instruktioner

  1. Riv potatis och morötter. Blanda med ägg, mjöl, salt och peppar. Forma till plättar och stek i olja.
  2. Blanda pressad apelsin, balsamvinäger och socker till en dressing. Smaka av med salt och peppar och häll den över salladen.
  3. Strimla lax.
  4. Blanda ihop yoghurt, gräslök, paprikapulver och lax till en röra. Smaka av med salt och peppar. Servera plättarna toppade med laxröran och salladen.