Foto av Potatis- och tomatcrostini från WW ViktVäktarna

Potatis- och tomatcrostini

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
I detta goda tilltugg är den klassiska crostinin bytt mot potatisskivor - mumsigt!

Ingredienser

Potatis

400 g, 2 stycken

Tomat

4 st

Schalottenlök

1 st

Tomatpuré

1 msk

Oregano

1 tsk, hackad

Rapsolja

1 tsk

Vatten

1 dl

Balsamvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala potatisen och dela på längden. Kärna ur och finhacka tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda tomattärningar, lök och oregano, krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Krydda potatishalvorna med salt och peppar och bryn dem ca 15 minuter. Vänd dem flera gånger under tiden. Häll på vatten och låt de puttra under lock ca 10 minuter. Lägg tomatröran på potatishalvorna, droppa över balsamvinäger och servera.