WW ViktVäktarna - Potatis- och baconpytt med pocherat ägg

Potatis- och baconpytt med pocherat ägg

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god pytt går alltid hem, och är dessutom den perfekta rätten om man har potatisrester över i kylen. Här med kalkonbacon och ett pocherat ägg!

Ingredienser

Potatis

800 g, delikatess- eller färskpotatis

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Champinjoner

250 g

Cocktailtomater

500 g

Kalkonbacon

200 g

Senap

1 msk, grovkornig

Bladpersilja

1 knippe(n)

Vatten

1½ liter

Ättikssprit

1 msk

Salt

1 tsk

Ägg

4 st

Instruktioner

  1. Koka potatis, häll av vattnet och dela dem i mindre bitar.
  2. Skala och skiva lök. Hetta upp en panna med olja och stek lök och potatis tills de fått färg.
  3. Dela svamp och tomat och blanda ner i pannan. Låt steka ca 5 min.
  4. Skär bacon i bitar, blanda ner i pannan och låt brynas. Tillsätt därefter senap och hackad persilja.
  5. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck äggen i vars en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 min. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper. Servera till pytten.